Sensorische en Creatieve activiteiten voor kinderen...

Ik vind knutselen het leukste wat er is en het liefst met kinderen! Kinderen zijn altijd enthousiast, wat voor expressievorm ik ook voor ze bedenk. Voor kinderen hoef ik ook geen voorbeeld te maken, ze vinden het veel leuker om zelf iets te creëren met de materialen die ik voor ze klaar leg. Ze maken iets vanuit hun eigen creatief denkvermogen. Zelf expressie is zo belangrijk voor de creatieve ontwikkeling bij kinderen! 

Door kinderen sensorische en creatieve activiteiten aan te bieden en ze de ruimte en de mogelijkheid te geven om de materialen te ontdekken, krijgen kinderen meer vertrouwen in zichzelf. In Het Peuteratelier kunnen kinderen al op jonge leeftijd beginnen aan hun eigen creatieve ontdekkingstocht. Tijdens het Peuteratelier is het nog meer sensopatisch en creatief  spel. Door met de zintuigen verschillende materialen te ontdekken en de mogelijkheden te onderzoeken, worden kinderen zich bewust van zichzelf en hun eigen lichaam. Tijdens een activiteit wordt er niks van de kinderen verwacht. Niks moet, maar alles mag!

In het Kinderatelier probeer ik kinderen altijd uit te dagen om de creativiteit uit zichzelf te halen. Kinderen hebben nu al een hoog verwachtingspatroon van zichzelf, waardoor ze erg onzeker worden. Ze vergelijken zichzelf vaak met een ander. Tijdens de activiteiten leg ik de nadruk op het proces waar ze mee bezig zijn en niet op het resultaat. Ik laat ze kennis maken met verschillende materialen en technieken, zodat ze zelf de mogelijkheden kunnen onderzoeken om iets voor zichzelf te creëren. 

Elke nieuwe maand werken ik in het Peuteratelier en het Kinderatelier met een nieuw thema. 
We zetten weer leuke activiteiten klaar om opnieuw
te ontdekken, te spelen , te leren en te creëren!

Winkelwagen
Scroll naar boven